Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Rokus-14
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Barbara

widziany: 16.04.2024 10:08

  • pliki muzyczne
    7882
  • pliki wideo
    792
  • obrazy
    8796
  • dokumenty
    1141

18996 plików
191,9 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
Rokus-14
!!!!!!!!!POMOC!!! !!!!!!
!!!!!!Telewizja za darmo
!!!!!Mój balkon
!!!!Mój piesek
!!!Sto lat
!!Chomikowi oszuści i naciągacze
!!Coś do śmiechu
@!Albumy
@@@@@
@@Piosenki z Festiwalu Glinojeck2011
@@Porady Pani Domu@
@@Prawa Autorskie
√ OWOCE,KTÓRE WARTO JEŚĆ
● Poezja
♥ 01- PYSZNE SŁODKIE WYPIEKI
♥ 02 - PYSZNOŚCI BEZ PIECZENIA
•♥•A to piękne napisy•♥•
ACTA(koniec wolnego internetu)
Andrzejkowe wróżby
ANNA- MARIA
Atomik Harmonik
Bałkańskie
Ciekawości
Cztery pory roku
 
Dobre rady
 
● Dobre rady
Dokumentalne
Dokumenty
Dowcipy
Drzewka Bonznaii
Dzień Ojca
Dzwonki na komórke
Emoty
Galeria
 
Gify aniołki
GIFY NA DOBRANOC
GIFY śmieszne
Grzyby
 
Grzybki
Humor
Jak mieszkać
 
Łazienki
Salony
Salony
Kabarety
Kalendarze 2009
Kalendarze 2010
Kalendarze 2012
 
KALENDARZE-201 2
Kalendarze2011
 
Kalendarze 2011 png
Kalendarze2012(pn g)
KARTECZKI DO ŻYCZEŃ
Kody Ramki
 
Kosze z kwiatami
ŁADNE WIDOCZKI
Łezki
Moje Miasto
 
Budowa kościoła Franciszkanów
Moja okolica Pszczyna
Bieruń Stary
MP 3 - Czarna Madonna
Nagłówki chomika
Najpopularniejsze filmy na Yotube
Obrazki Noworoczne
OObrazki Bozo Narodzeniowe
 
Kartki Bożo Narodzeniowe
Piękne obrazki
Piekne piosenki z bajeczna animacja
Piękne widoki
 
1
Gosia-Jurek
PIĘKNE ZDJĘCIA
Pielęgnacja roślin
 
Storczyki
Playlisty
Pliczki od Was dla Mnie
Pobieraczek WAŻNE!!!
Poradnik
Porady dla Pani domu
PPsy
Prawda na temat grypy A_H 1 N1
Programy do łączenia filmów AVI
Programy do zdjęć
Prywatne
Przepisy
 
Ciasta
monaliza2001
Przetwory
 
Rachuchy mniam mniam
Zaprawy na zimę
Przydatne do chomika
 
Spadające ozdoby
Radia internetowe
RAMKI
 
Remont mieszkania
Rozmowy telefoniczne
Różne
Roznostki
Skoki narciarskie
Slajdy
Smieszne filmiki
Smieszniaczki latajace po ekranie
Smoleńsk
Stadion piłkarski w Warszawie
 
Tapety Stadionu
TAPETY EURO 2012
Swiąteczne obrazki Boże Narodzenie
Swiateczne obrazki Wielkanocne
Szydełko I DRUTY
 
druty - wykończenia dekoltu i przy szyi
SWETRY
TAPETY
Teledyski
Tłusty czwartek
Usmiechnij sie
Walentynki
WEEBTV
WIDOCZKI OBRAZKOWE
Widoczki z intencja
Widoki ruchome
WIDOKI W RAMCE
Wigilia
wmv_Od studio -Jurek
WODOSPADY
Wyszukiwarki
wzory do wyszywania
WZORY UMÓW
Z Słowniczek Sląski
Zachód słońca
Zachomikowane
zdjęcia
ZDJECIA POLAKÓW
Zdrowie
 
BOŻA APTEKA
Cukrzyca
Odchudzanie
Znicz
Zobacz a nie pożałuesz
ZOBACZ KIM JESTEŚ
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 144 KB
  • 5 lis 12 18:27

CIASTO BANANOWO - CZEKOLADOWE
Składniki:
Biszkopt :
5 dużych jajek
125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej lub mikrofali
125 g masła, miękkiego
1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 
150 g drobnego cukru do wypieków
125 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
2  szklanki  śmietanki kremówki
3 łyżeczki żelatyny
6 łyżek cukru pudru
półtorej tabliczki mlecznej czekolady
Dodatkowo:
5-6 bananów
4 -5 łyżek soku z cytryny
6 łyżek dżemu wiśniowego

Ciasto:
Masło utrzeć do białości. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, wmiksować do masy. Dodać cukier, zmiksować. Białka oddzielić od żółtek. Po kolei do masy czekoladowej wbijać żółtka, miksując po każdym dodaniu.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i zmiksować.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą czekoladową.
Ciasto przełożyć do kwadratowej formy o boku 23 cm (lub tortownicy o średnicy 24 cm), wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut do tzw. suchego patyczka. Ciasto dokładnie wystudzić, przekroić wzdłuż na dwa blaty.
Krem:
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i pod koniec ubijania dodać do śmietanki. Około 1/3 masy odłożyć na bok, do reszty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach około 3/4 tabliczki czekolady.
Ciasto przekroić na dwie części.Na pierwszy blat rozsmarować dżem, banany przeciąć wzdłuż i wyłożyć spód ciasta (ja cześć łamałam na pół) Skropić sokiem z cytryny, a następnie wyłożyć masę śmietankowo - czekoladową. Wyrównać i przykryć drugim blatem ciasta. Na sam wierzch wyłożyć odłożoną część śmietanki. Ozdobić resztą startej czekolady. Schłodzić

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 127 KB
  • 5 lis 12 18:27

CZEKOLADOWY BANANOWIEC
Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
¾ szklanki mąki
1 budyń czekoladowy
2 łyżki kakao
1,5 łyżeczki proszku dopieczenia
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę, następnie delikatnie połączyć z mąką wymieszaną z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia. Piec w temp 180'C ok 30- 35 minut.

Krem:
½ litra śmietany 30%
8 dojrzałych bananów
1 galaretka cytrynowa
3 łyżeczki żelatyny
1 cukier waniliowy
1 czekolada mleczna
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach zimnej wody, następnie ogrzać, aby się rozpuściła (można wstawić ją na kilka sekund do mikrofali lub do kąpieli wodnej).
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(dobrze jest dodać do niej 2-3 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki)
6 bananów zmiksować na gładką masę, dodać do nich rozpuszczoną galaretkę, połowę żelatyny i rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie wymieszać.
Schłodzoną śmietanę ubić. Podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać cukier waniliowy i drugą połowę żelatyny, a do drugiej masę bananową.
Ostudzony biszkopt przekroić na 2 części, posmarować bitą śmietaną, następnie polać kremem bananowym (początkowo jest dość rzadki). Kremy wymieszać lekko ze sobą. Pozostałe 3 banany pokroić w drobną kosteczkę i posypać po cieście. Przykryć drugim płatem biszkopta. Udekorować polewą czekoladową.
Ciasto wstawić na noc do lodówki.

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 120 KB
  • 5 lis 12 18:27

CIASTO ORZECHOWE Z POWIDŁAMI
Składniki na kruche ciasto:

4 szklanki mąki pszennej
350 g masła, zimnego
3/4 szklanki cukru pudru
6 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru wanilinowego
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (ręcznie lub zmiksować w malakserze). Ciasto podzielić na dwie równe części. Spłaszczyć je, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 2 godziny.

Ponadto:
6 białek
1 szklanka cukru
1 słoiczek powideł śliwkowych (250 ml)
20 dag łuskanych orzechów włoskich, posiekanych

Krem:
500 ml mleka
2 żółtka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniacznej
3 łyżki cukru
1 cukier wanilinowy
150 g masła, w temperaturze pokojowej
100 ml likieru orzechowego, likieru z białej czekolady lub wódki

Formę o wymiarach 38 x 24 cm (wymiary dolne) wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część schłodzonego ciasta wyłożyć do formy, wylepić dno, wyrównać. Posmarować połową powideł śliwkowych.
Białka ubić w misie miksera na sztywną masę, pod koniec dodając cukier, łyżka po łyżce. Połowę ubitych białek nałożyć na powidła*, posypać połową orzechów włoskich.
Piec w temperaturze 180°C przez około 45 - 50 minut. W taki sam sposób postąpić z resztą ciasta kruchego by powstały dwa jednakowe blaty.

Przygotować krem. Jedną szklankę mleka zagotować z cukrami. Drugą zmiksować z żółtkami i mąką (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować. Ostudzić, przykrywając folią spożywczą.
Masło utrzeć na puch. Stopniowo dodając wystudzony budyń, cały czas ucierając (miksując). Stopniowo dodawać alkohol, ucierając.

Wykonanie
Na pierwszy placek nałożyć krem maślany, wyrównać. Przykryć drugim blatem, odwracając go uprzednio warstwą orzechowo - śliwkową do dołu i polać polewą czekoladową.

Polewa czekoladowa:
75 g masła
150 g czekolady, pół na pół gorzkiej z mleczną
W małym garnuszku umieścić masło, roztopić. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, poczekać do jej roztopienia, mieszając od czasu do czasu. Polać po cieście.
Ciasto schłodzić. Przechowywać w lodówce.
* białka również dzielę na pół, by ich druga połowa nie czekała na upieczenie pierwszego placka (mogłyby podejść wodą);


obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 97 KB
  • 5 lis 12 18:27

SZARLOTKA SYPANA
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru (lub mniej, w zależności od słodkości jabłek)
1 szklanka kaszy manny
1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 kg jabłek, najlepiej kwaśnych (w UK: Bramleys)
odrobina cynamonu, jeśli lubicie
3/4 kostki masła (około 170 g)*

Mąkę, cukier, kaszę i proszek wymieszać. Podzielić na 3 części.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Tortownicę o średnicy 23 wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Boki wysmarować masłem.
Na dno formy wysypać jedną część suchych składników, na nie rozłożyć połowę jabłek (każdą warstwę jabłek można oprószyć delikatnie cynamonem, jeśli lubicie). Następnie wysypać drugą część suchych składników, rozłożyć równomiernie resztę jabłek. Na wierzch wysypać ostatnią porcję suchych składników.
Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i równomiernie rozłożyć na wierzchu ciasta.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut. Masło podczas pieczenia się topi i razem z sokiem z jabłek zespala wszystkie warstwy. Warto podczas pieczenia spód zabezpieczyć większą formą (np. położoną poziom niżej w piekarniku), ponieważ często nadmiar soku i tłuszczu wydostaje się z tortownicy (u mnie około 3 łyżek).

Szarlotka bardzo dobrze się kroi nożem z piłką, nawet na ciepło. Ma lekko chrupiący wierzch, który kolejnego dnia mięknie.
* masło najlepsze do ścierania zimne, ja wyjęłam prosto z zamrażarki


obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 59 KB
  • 5 lis 12 18:27

KILIMANDŻARO

Lista składników
* Składniki na ciasto ciemne:
* 6 jajek
* 1 szklanka cukru kryształu
* 3 łyżki mąki ziemniaczanej
* 2 łyżki kakao
* 3 łyżki mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 łyżki oleju
* 1 łyżka wody

* Masa jabłkowa:
* 1/2 litra mleka
* 1/2 szklanki cukru kryształu
* 2 żółtka
* 2 łyżki mąki pszennej
* 2łyżki mąki ziemniaczanej
* 1 kostka Kasia lub Kasia

* Polewa czekoladowa:
* tabliczka czekolady gorzkiej
* pół łyżki Kasia
* 2 - 3 łyżki wody
* skórka pomarańczowa lub wiórki kokosowe

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę soli i olej, wymieszać. Gdy piana będzie sztywna dodać żółtka i delikatnie wymieszać łyżką. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia, 1 łyżkę wody, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temp.peraturze 170 °C. Biszkopt ostudzić i przekroić na pół.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, Kasia roztopić, dodać jabłka, chwilę smażyć, dodać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć, na koniec ostudzić.
Masa budyniowa: odlać szklankę mleka, dodać mąkę i 2 żółtka rozmieszać dokładnie, żeby nie było krupek. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać zawartość szklanki, mieszać na małym ogniu, aż powstanie budyń, ostudzić. Kasia lub Kasia utrzeć, dodawać przestudzony budyń, dokładnie miksować, żeby krem był gładki i puszysty.
Polewa czekoladowa: rozpuścić wszystkie składniki w kąpieli wodnej - wstawiając garnek z składnikami do garnka z gotująca się wodą.
Przełożenie ciasta: ciasto ciemne - masa jabłkowa - masa budyniowa - ciasto ciemne - polewa czekoladowa - wierzch posypać skórką pomarańczową lub wiórkami kokosowymi.

Temperatura piekarnika : 170 C
Czas pieczenia: 25 minut

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 16 KB
  • 5 lis 12 18:27

WIELKANOCNY CYTRYNOWIEC
Składniki :
1 cukier waniliowy
1 ½ łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 budynie śmietankowe
2 ½ szklanki wody
200 g margaryny Kasia
3 paczki zwykłych herbatników
3 łyżki cukru pudru
3 żółtka
4 łyżeczki żelatyny (rozpuścić w 1/3 szklance wody)
500 ml śmietanki 30 %
polewa czekoladowa zrobiłam z czekolady
sok z 3 cytryn
¾ szklanki cukru
Sposób przygotowania
PRZYGOTOWANIE:
Wycisnęłam sok z trzech cytryn, przelałam do garnka, dolałam 2 szklanki wody i cukier, wszystko razem zagotowałam W osobnym garnku wymieszałam żółtka z ½ szklanką wody, dodałam budynie, obie mąki i lekko zmiksowałam do połączenia się całości. Całość wlałam do gotującej się cytryny z cukrem, zagotowałam, tak jak budyń”. Wystudziłam do zimnego, następnie utarłam z masłem, pamiętajmy, że najpierw masło ucieramy na biały puch, a następnie dodajemy po łyżce masy cytrynowej, ucierać na krem.Śmietanę dobrze schłodzić, najlepiej dać na ok. 20 minut do zamrażalnika, lepiej się ubija !:). Do ubitej śmietany dodać cukier puder, a pod koniec ubijania wlać rozpuszczoną i lekko ochłodzoną żelatynę.Upiec biszkopt z 5 jajek do blaszki o wymiarach ok. 25 x 36 cm Na upieczony biszkopt, wykładamy cytrynowy krem na to dajemy ubitą śmietanę, następnie układamy herbatniki, całość polać polewą czekoladową. Schłodzić kilka godzin w lodówce .

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 31 KB
  • 5 lis 12 18:27

ŚMIETANKOWO - BUDYNIOWA POKUSA
Biszkopt:
4 jajka
½ szklanki cukru
½ szklanki mąki pszennej
1 łyżka kakao
½ łyżeczki proszku do pieczenia

Poncz:
ok. 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody
5 łyżek brandy

Masa budyniowa:
3 szklanki mleka
20 dag masła
cukier waniliowy
2 duże budynie „Krówka” z Delecty
pół szkl cukru

Masa śmietankowa:
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1/3 szklanki gorącej wody
2 łyżki żelatyny
¾ litra śmietany 30%
ok. 6 łyżek cukru pudru

Do dekoracji: gorzka czekolada

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie sztywna i gładka. Następnie dodać żółtka i ubijać dalej. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i wsypać do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 x 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i nasączyć ponczem (wodę wymieszać z brandy).
2 szklanki mleka wlać do garnka, dodać masło, cukier waniliowy i wszystko razem zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budynie i wlać do gotującego się mleka. Posłodzić do smaku. Chwilkę pogotować na małym ogniu. Gorącą masę budyniową wylać na ostudzony i nasączony biszkopt. Ciasto odstawić do wystudzenia.
Kawę rozpuszczalną zalać 1/3 szklanki gorącej wody i wymieszać. Następnie wsypać i rozpuścić żelatynę. Ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Na sam koniec dodać ostudzoną żelatynę z kawą i delikatnie wymieszać. Masę śmietankową wyłożyć na ostudzoną już masę budyniową. Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce gorzką czekoladę.
Ciasto schłodzić w lodówce.

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 12 KB
  • 5 lis 12 18:27

POKUSA

Biszkopt:
4 jajka
½ szklanki cukru
½ szklanki mąki pszennej
1 łyżka kakao
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poncz:
ok. 1/3 szklanki przegotowanej zimnej wody
kilka kropel aromatu śmietankowego
Masa budyniowa:
3 szklanki mleka
20 dag masła
cukier waniliowy
2 budynie karmelowe
Masa śmietankowa:
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1/3 szklanki gorącej wody
2 łyżki żelatyny
¾ litra śmietany 30%
ok. 6 łyżek cukru pudru
Do dekoracji:
5 dag gorzkiej czekolady

Jak przyrządzić?
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie sztywna i gładka. Następnie dodać żółtka i ubijać dalej. Mąkę pszenną wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i wsypać do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i nasączyć ponczem (wodę wymieszać z aromatem śmietankowym).

2 szklanki mleka wlać do garnka, dodać masło, cukier waniliowy i wszystko razem zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budynie karmelowe i wlać do gotującego się mleka. Chwilkę pogotować na małym ogniu. Gorącą masę budyniową wylać na upieczony i ostudzony biszkopt. Ciasto odstawić do wystudzenia.

Kawę rozpuszczalną zalać 1/3 szklanki gorącą wodą i wymieszać. Następnie wsypać i rozpuścić żelatynę. Ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Na sam koniec dodać ostudzoną żelatynę z kawą i delikatnie wymieszać. Masą śmietankową wyłożyć na ostudzoną już masę budyniową. Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach gorzką czekoladę.

Ciasto schłodzić w lodówce.

Smacznego.

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 78 KB
  • 5 lis 12 18:27

PRINCESSA
Ciasto "Princessa" - składniki:
* CIASTO:
* 6 jajek
* 12 łyżek mąki pszennej
* 1 szkl. cukru zwykłego
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate)
* 1 płaska łyżka kakao

* BEZA:
* 6 białek (żółtka zostawić do budyniu)
* 20dag wiórek kokosowych
* 20dag cukru pudru
* 20dag posiekanych orzechów włoskich
* 4duże princessy orzechowe

* BUDYŃ:
* 6 czubatych łyżek capuccino orzechowego
* 0.5 szkl. wody (zimnej)
* 6 żółtek
* 3 łyżki mąki
* 1 szkl. cukru zwykłego
* 1i1/2 szkl. mleka
* 2kostki margaryny
* POLEWA:
* 2 szkl. cukru pudru
* 1 łyżka masła lub margaryny
* 4 płaskie łyżki kakao
* 6 łyżek gorącego przegotowanego mleka
Ciasto "Princessa" - sposób przygotowania:
Białka oddzielić od żółtek, mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier cały czas ubijając, jak będzie już dobrze ubite z cukrem dodawać po jednym żółtku, a na końcu mąkę i delikatnie rozmieszać. Wylać na blaszkę i upiec biszkopt. Piec w temp.180 stopni 15 min. Wystudzić.

BEZA: Princessy drobno pokroić, orzechy posiekać. Białka ubić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, orzechy, a na końcu princessy. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temp. 200stopni przez 20min. do podeschnięcia i zbrązowienia. Wystudzić.
BUDYŃ: Mleko wlac do garnka a resztę składników razem wymieszac.Wymiszane składniki wlac do gotującego mleka.Tak ugotowany budyń wystudzic.Następnie zimny budyń utrzec z 2 margarynami. PRZEKŁADANIE Biszkopt przekroic, wyłożyc połowę kremu rozsmarowac,następnie beza na to reszta kremu i druga częśc biszkopta polac polewą.

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    2
  • obrazy
    56
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

59 plików
3,96 MB




Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności