Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Montignac 700 przepisów oraz zasady.zip

Zeeb / Kuchnia-Przepisy / Montignac 700 przepisów oraz zasady.zip
Download: Montignac 700 przepisów oraz zasady.zip

4,98 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
zawiera około 700 przepisów kulinarnych
motignac.jpg

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Kuchnia-Przepisy - obrazek-6065.jpeg
na wigilijny kompot z suszu, to jeden z najłatwiejszych ...
na wigilijny kompot z suszu, to jeden z najłatwiejszych przepisów jakie można sobie wyobrazić. W skrócie : zalewamy suszone owoce wodą i po jakimś czasie całość zagotowujemy. W niektórych przepisach pojawiają się dodatki takie jak, na przykład, cukier i cynamon ale myślę, że wigilijny kompot powinien być jak najprostszy, czyli owoce i woda. A że taki prosty przepis może być smaczny możecie przekonać się sami ... robiąc taki kompot własnoręcznie. Przepis na kompot z suszu Składniki: suszone owoce, woda. Wypłukane pod bieżącą wodą owoce wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą (kilka centymetrów powyżej owoców) i odstawiamy. Po conajmniej 2 godzinach całość zagotowujemy i gotujemy około 20min. Jeśli owoce wchłonęły zbyt dużo wody możemy ją uzupełnić. Podobnie, jeśli kompot jest za słodki możemy dolać wody. Jeśli, natomiast, jest zbyt mało słodki dadajemy trochę cukru - wszystko według gustu.
Kuchnia-Przepisy - obrazek-4376.jpeg
Kluski z makiem Kluski do tego dania można zrobić sa ...
Kluski z makiem Kluski do tego dania można zrobić samemu. Ale można je też kupić - ja w tym roku kupiłam i ugotowałam wg instrukcji na opakowaniu. Za to sama zrobiłam masę makową, mimo, że w sklepach jest kilka rodzajów gotowej, zapuszkowanej i niezbyt pracochłonnej;-). Pół kilograma maku zalałam mlekiem (ok. 1,5 litra) i zagotowałam. Na małym ogniu gotowałam mak ok 20-30 minut. Odcedziłam na sicie o bardzo drobnych oczkach i dwukrotnie zmieliłam w maszynce do mielenia mięsa (na drobnych oczkach). Do masy makowej dorzuciłam sporo rodzynek (białych i ciemnych), siekanych migdałów i siekanych orzechów włoskich, a także kandyzowaną skórkę pomarańczową. Całość posłodziłam 9 łyżkami miodu rozpuszczonego w rondelki z 3 łyżkami masła. Masy nie wolno zagotować! Wszystko dokładnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 2 dni. Przed podaniem dodałam kluski.
Kuchnia-Przepisy - Pieczony schab.jpg
Składniki: * 1 i 1/2 kg schabu bez kości * 1/2 łyżk ...
Składniki: * 1 i 1/2 kg schabu bez kości * 1/2 łyżki oleju * 2 ząbki czosnku * po 3 łyżki listków tymianku i szałwi * sól * pieprz Sposób przygotowania: Mięso umyć i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. natrzeć tym mięso. Zioła posiekać. rozetrzeć z pie­przem. a następnie tą mie­szanką posypać mięso. Uło­żyć je w brytfannie. skropić olejem. Wstawić do piekar­nika o temperaturze 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas pole­wać wytworzonym sosem. Sprawdzona rada: pod koniec pieczenia schab warto obłożyć cząstkami jabłek (najlepiej kwaskowatych). Można je posypać majerankiem.
Kuchnia-Przepisy - Szaszłyk barani.jpg
Składniki: 1 kg mięsa z jagnięcia Marynata: 1/2 szk ...
Składniki: 1 kg mięsa z jagnięcia Marynata: 1/2 szklanki oliwy tub oleju jadalnego 3 łyżki soku z cytryny lub rabarbaru 1/2 szklanki czerwonego wina (dowodnie) 1 drobno posiekany ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki oregano lub tymianku 1/2 pokruszonego liścia laurowego 2 pomidory pokrajane w ćwiartki 2 duże cebule pokrajane w ćwiartki 1 zielona papryka (dowolnie) 4 pieczarki 1. Mięso pokrajać w 3 cm kostkę, włożyć do miski, skropić oliwą lub olejem, sokiem z cytryny lub rabarbaru, winem, natrzeć solą, pieprzem, oregano lub tymiankiem, liściem laurowym i czosnkiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Przykryć talerzem, obciążyć, pozostawić w chłodnym miejscu przez noc lub co najmniej na 6 godz. 2. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokrajać na 3 cm paski. 3. Pieczarki umyć, osączyć, odciąć ogonki. 4. Kawałki mięsa nabijać na rożenka na przemian z pomidorami, cebulą, papryką i pieczarkami. 5. Piec w rożnie elektrycznym smarując marynatą i obracając, aby szaszłyki zrumieniły się ze wszystkich stron (2-3 minuty z każdej strony!. Mięso musi być rumiane, w środku różowe. 6. Podawać z chlebem PITA) lub ze świeżym białym pieczywem Proporcje dla 4-5 osób. Szaszłyki można też ułożyć na ryżu ugotowanym na sypko, polać sosem wytworzonym podczas opiekania i podawać z sałatka ogórkową. Przed przyrządzaniem szaszłyku z mięsa zwierząt starych, należy baraninę pokrajać w kostkę i zalać zsiadłym mlekiem. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 24 do 48 godzin. Mięso skruszeje i straci specyficzny zapach.
Kuchnia-Przepisy - Pasztet francuski z cielęciny.jpg
Składniki: 1 kg cielęciny z kością 50 dag wątróbki cie ...
Składniki: 1 kg cielęciny z kością 50 dag wątróbki cielęcej [wieprzowej) 20 dag podgardla 20 dag słoniny 8 dag bułki czerstwej 1 dag grzybów suszonych seler pietruszka cebula 4 jaja 2 liście laurowe pieprz ziele angielskie gałka muszkatołowa imbir sól tłuszcz do wysmarowania formy Ze słoniny odkrajać kilkanaście cienkich plasterków do wyłożenia formy. Opłukane mięso i podgardle, resztę słoniny, oczyszczone warzywa, grzyby i przyprawy zalać wodą i gotować powoli do miękkości. Pod koniec gotowania posolić. Wątróbkę opłukać, obrać z błony pokrajać w plastry i dusić 10 min. w wywarze z mięsa (pół szklanki). Ostudzone i obrane z kości mięso, namoczoną w wywarze bułkę, wątróbkę i słoninę zemleć 2 razy w maszynce z sitkiem do pasztetów. Do masy dodać jaja, zmielony pieprz, utartą gałkę muszkatołową i imbir; dobrze wyrobić (gdyby była zbyt gęsta, dodać trochę wywaru). Formę wysmarować dokładnie tłuszczem, ułożyć w niej ozdobnie plasterki słoniny (np. w szachownicę lub w gwiazdź) i wypełnię masą do ľ wysokości. Formź z masą przykryę szczelnie pokrywą i gotowaę pasztet na parze 90 min. lub piec w średnio gorącym piekarniku ok. 60 min. Ostudzony, ale jeszcze letni pasztet wyjąę z formy i pozostawię do ostygniźcia. Podawaę pokrajany w plastry grubości 0,5-0,75 cm, z sosem majonezowym, tatarskim lub Cumberland. Z podanej ilości składników otrzymuje się ok. 2 kg pasztetu
Kuchnia-Przepisy - Pieczeń cielęca.jpg
Składniki: 1,5 kg cielęciny bez kości 2 ząbki czosnku ...
Składniki: 1,5 kg cielęciny bez kości 2 ząbki czosnku 12 dag tłuszczu (margaryny lub smalcu) sól do smaku Mięso obwiązać mocną nicią jak baleron, obsmażyć na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, natrzeć roztartym z solą czosnkiem. Wlać 0,5 szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Uwaga: Taką cielęcinę można przez kilka dni podawać na obiady pod różną postacią, np. w formie obsmażanych w naleśnikowym cieście plastrów, krojoną w kostkę podawaną w ostrym sosie itp
Kuchnia-Przepisy - Majonez.jpg
Składniki: 2 żółtka 1/4 I oleju lub oliwy z oliwek 1 ...
Składniki: 2 żółtka 1/4 I oleju lub oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka musztardy sól sok z cytryny Sposób wykonania: Żółtko wymieszać z musztardą i solą. Powoli wlewać olej (powinien mieć temperaturę pokojową). Majonez ubijać nożem miksera (tzw. blenderem) lub ubijaczką do piany. Gotowy doprawić sokiem z cytryny i solą. Aby uzyskać majonez gęściejszy, np. do dekoracji, należy dodać więcej oleju lub oliwy. Gotowy majonez można rozrzedzić sokiem z cytryny lub białym wytrawnym winem (np. wermutem). Do jednego żółtka można dodać maksymalnie 200 ml oleju.
Kuchnia-Przepisy - Sos beszamelowy.jpg
Składniki: 1 1/2 łyżki masła, 1 1/2 łyżki mąki, 1 s ...
Składniki: 1 1/2 łyżki masła, 1 1/2 łyżki mąki, 1 szklanka mleka, 2 żółtka, sól, pieprz, 4 dag ostrego, startego żółtego sera, sok z cytryny, gałka muszkatołowa. Sposób przygotowania: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, zasmażamy nie rumieniąc. Do zasmażki dodajemy mleko i gotujemy. Do ubitych żółtek powoli wlewamy sos ciągle mieszając, żeby się nie zważył. Następnie dodajemy resztę składników i podgrzewamy (ale już nie pozwalamy, żeby się zagotował).
Kuchnia-Przepisy - Sos sojowy do kurczaka.jpg
Składniki: 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamow ...
Składniki: 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego lub sojowego 2 /łyżki odtłuszczonego wywaru z kurczaka 1/2 łyżeczki glutasoli lub sól do smaku Składniki wymieszać, polać pokrojonego kurczaka przed podaniem.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności